Vuurzee
Boek

Vuurzee ([2013])/ vertaling [uit het Engels]: Renate Poper

Norbert en Mandy ontdekken op weg naar het strand een brand. Gelukkig is Brandweerman Sam met zijn team snel ter plekke om de brand te blussen. Vierkant prentenboek met gekleurde computeranimaties gebaseerd op de televisieserie. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Klaas Kozijn rijdt Norbert en Mandy met de bus naar het strand. Als ze pech krijgen onderweg, ontsnapt hond Dusty. Norbert en Mandy gaan hem zoeken en ontdekken ineens een smeulend kampvuur. Al snel groeit het vuur uit tot een flinke brand. Norbert en Mandy zien bijna niks meer door de rook, maar gelukkig vinden ze Dusty terug. Sam en de brandweermannen zijn al snel met een helikopter en brandweerwagen Jupiter ter plekke om de brand te blussen. Eenvoudig, dun, goedkoop geproduceerd boekje over de populaire held Brandweerman Sam, bekend van de gelijknamige televisieserie. De kleurrijke illustraties zijn computeranimaties gebaseerd op de serie. Ze staan in een rechthoekig kader met ronde hoeken, afwisselend links of rechts. Op de tegenoverliggende pagina staat de tekst, in zo'n zelfde kader. Om het kader heen een wisselend felgekleurde achtergrond, die volgedrukt is met de kreet 'ta-tu!' Bij de vrij uitgebreide tekst, vol dialogen, staat soms nog een kleinere illustratie in een cirkel. Het verhaaltje heeft erg weinig om het lijf. Voor fans van Brandweerman Sam. Vierkant prentenboek uit de serie 'Een avontuur van Brandweerman Sam'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089411273 | 23 pagina's

Titel Vuurzee
Secundaire auteur D. Gingell ; R.J.M Lee ; Renate Poper
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2013]
Overige gegevens 23 pagina's - illustraties - 21 × 21 cm
Annotatie Uitgave naar een idee van D. Gingell & D. Jones en oorspronkelijke figuren bedacht door R.J.M. Lee. - Omslag vermeldt: een avontuur van Brandweerman Sam - Vertaling van: Fields of fire! - Copyright 2013
ISBN 9789089411273
PPN 370349105
Thematrefwoord Brandweermannen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Brandweerman Sam
Boek

Brandweerman Sam (2012-...)

vol.
Uitgeleend