Mijn bijbel
Boek

Mijn bijbel de mooiste verhalen uit het oude en nieuwe testament ([2013])/ verteld door Lois Rock, geïllustreerd door Sophie Allsopp ; vertaling [uit het Engels] Hannie Tijman

Vijftig bekende verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden naverteld. Met eenvoudige kleurenillustraties. Voor kinderen met een (protestants-)christelijke achtergrond, vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kinderbijbel met in totaal vijftig verhalen, verdeeld over het Oude en Nieuwe Testament. Grotendeels is gekozen om de bekende gebeurtenissen te vertellen. In het Nieuwe Testament zijn ook enkele gelijkenissen opgenomen en wordt aan het einde daarvan tevens verhaald van de eerste zendingsreizen. Elk verhaal beslaat ongeveer vijf pagina's tekst en wordt telkens kort ingeleid. Drie keer is er sprake van een langere inleiding. Hierdoor krijgt de lezer het nodige overzicht op de geschiedenislijn en krijgen de verhalen meer samenhang. In modern taalgebruik worden de diverse verhalen, hoewel niet letterlijk, grotendeels toch Bijbelgetrouw verteld. Helaas ontbreekt soms iets vrij essentieels, zoals het dankoffer van Noach na het verlaten van de ark, maar bij Jona wordt dan wel weer verteld van zijn gemopper op God nadat die de stad Nineve heeft gespaard. Rijk geïllustreerd met vrij traditionele kleurentekeningen en uitgegeven in een handzaam formaat is deze kinderbijbel op zijn minst een redelijk geslaagde aanwinst in het genre. Geschikt als eerste kennismaking voor kinderen met een (protestants-)christelijke achtergrond, vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026606991 | 319 pagina's

Titel Mijn bijbel : de mooiste verhalen uit het oude en nieuwe testament
Auteur Lois Rock
Secundaire auteur Sophie Allsopp ; Hannie Tijman
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Callenbach, [2013]
Overige gegevens 319 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The Lion bible to keep for ever. - Oxford : Lion Hudson, (c)2013
ISBN 9789026606991
PPN 362985901
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderbijbels
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel