'T is lang geleden
Boek

'T is lang geleden ([2013])/ Marian van Gog, de mooiste sprookjes & versjes opnieuw verteld, met oorspronkelijke illustraties uit 1913 van Nelly Spoor

Bewerking van ruim dertig sprookjes en enige versjes, voorzien van de oorspronkelijke silhouetillustraties uit 1913.Eigentijdse bewerking van ruim dertig bekende en minder bekende sprookjes en enige versjes, waaronder Assepoester, Het wakkere kleermakertje en Alle eendjes. Met silhouetillustraties in zwart-wit uit 1913. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Precies honderd jaar na de eerste verschijning maken we opnieuw kennis met dit boek met 36 sprookjes en versjes, dat op enkele punten is aangepast. Het belangrijkste verschil is de hertaling, die de verhalen geschikt maakt om ook nu (voor) te kunnen lezen. Daarnaast zijn er kleine veranderingen in de typografie en het gebruik van een ondersteunende donkerrode kleur. Dezelfde sprookjes en versjes zijn wel gebleven. De variatie valt op, van Aladdin tot Sneeuwwitje en van Don Quichotte tot Het lelijke eendje. Ook minder bekende verhalen, zoals Het wakkere kleermakertje krijgen de kans een heel nieuwe generatie aan te spreken. Dit alles met de oorspronkelijke zwart-witte silhouetillustraties uit 1913 van Nelly Spoor, die nog niets aan kracht verloren hebben. Sterker nog, in deze visueel georiënteerde maatschappij, waarin alles tot in de kleinste details wordt ingekleurd, geven de stemmige afbeeldingen weer ruimte om de fantasie de vrije loop te laten gaan. Enkele versjes zijn misschien wat oubollig, maar het boek is een feest van herkenning voor grootouders en een prachtige kennismaking voor de kleintjes van ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020682816 | 122 pagina's

Titel 'T is lang geleden
Auteur Marian van Gog
Secundaire auteur Nelly Spoor
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave Alkmaar : Gebr. Kluitman, [2013]
Overige gegevens 122 pagina's - illustraties, muziek - 30 cm
ISBN 9789020682816
PPN 363425233
Rubriekscode 861
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes