Zo hoor ik
Boek

Zo hoor ik een kijkje in het leven van jonge kinderen met gehoorverlies ([2013])/ onder redactie van Evelien Dirks, Meinou de Vries, Noelle Uilenburg, teksten Akke Zwart ; eindredactie Zij van boven ; fotografie Frank Malipaard

Praktische informatie, ervaringsverhalen van ouders en interviews met deskundigen over slechthorende of dove kinderen en vormen van begeleiding en behandeling.

Aanwezigheid

Recensie

Wanneer een kind slechthorend of doof is, heeft dat een grote impact op de ontwikkeling van het kind, maar ook op het gezinsleven. In dit boek dat vooral gericht is op ouders van jonge dove en slechthorende kinderen, wordt in een aantal korte zakelijke hoofdstukken uitleg gegeven over gehooraandoeningen, diagnostiek, hoorhulpmiddelen, begeleiding en behandeling. In interviews met deskundigen wordt duidelijk gemaakt welke vormen van begeleiding en behandeling mogelijk zijn. En er worden mooie en herkenbare portretten geschetst van diverse ouderparen en hun jonge kind: de eerste schok, het ongeloof en verdriet, de acceptatie en de vechtlust en energie waarmee vervolgens het nieuwe leven wordt opgepakt. Achterin staan een korte adressenlijst van organisaties en een register. Het boek is mooi vormgegeven met sprekende kleurenfoto's, functioneel kleurgebruik en heldere teksten. Niet alleen voor ouders van jonge dove en slechthorende kinderen is dit een zeer welkom boek, maar ook voor familie en vrienden van die ouders en voor iedereen die een gezin met een doof of slechthorend kind kent.

Specificaties

Nederlands | 9789491549526 | 117 pagina's

Titel Zo hoor ik : een kijkje in het leven van jonge kinderen met gehoorverlies
Instelling /Zij van boven, Bussum
Secundaire auteur Evelien Dirks ; Meinou de Vries ; Noëlle Uilenburg ; Akke Zwart ; Frank Malipaard
Type materiaal Boek
Uitgave Koog aan de Zaan : Poiesz Uitgevers, [2013]
Overige gegevens 117 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789491549526
PPN 363929169
Rubriekscode 463.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dove kinderen ; Slechthorende kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Doven