Duits
Boek

Duits ([2014])/ samenstelling: Hans Hoogendoorn, Linda Gräfe, Dick van Ouwerkerk, menuwoordenlijst: psholland.nl ; kaart: Softmap ; eindredactie: psholland.nl ; redactie: ANWB Media

Toeristische conversatiegids.

Aanwezigheid

Recensie

Tussen de reeksen toeristische conversatiegidsjes springt die van de ANWB er gunstig uit. Hij biedt de traditionele inleidingen en thematische rubriekjes, maar is telkens net iets uitvoeriger en degelijker. In praktisch, compact formaat biedt dit gidsje de meest gebruikte woorden en uitdrukkingen - vanaf de grens, via vliegtuig, auto en openbaar vervoer naar overnachten, eten en drinken, uitgaan, medische hulp en diverse instanties tot sport en recreatie, winkelen en toerisme. Een doelgerichte inleiding zorgt voor enig inzicht in de opbouw van de taal, inclusief grammatica, uitspraak en algemene uitdrukkingen die bijv. bij begroetingen worden gebruikt, en een korte uitleg van de plaatselijke etiquette. Het taalgebruik is hedendaags en de uitspraakaanwijzingen zijn eenvoudig. Achterin verklarende woordenlijsten in beide richtingen, aangevuld met de uitspraak. Fris, felgekleurd omslag met blauwe rug. Overzichtelijke lay-out met blauw als steunkleur. Een uitstekende hulp voor de Nederlandse toerist, die op vakantie in de plaatselijke taal wil communiceren. In deze editie ontbreken de tekeningen.

Specificaties

Nederlands | 9789018037253 | 255 pagina's

Titel Duits
Uniforme titel Taalgids Duits
Instelling /PS Holland, Amsterdam ; /ANWB Media
Secundaire auteur Hans Hoogendoorn ; Dick van Ouwerkerk ; Linda Gräfe
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave [Den Haag] : ANWB, [2014]
Overige gegevens 255 pagina's - kaart - 15 cm
Annotatie Met extra uitgebreide culinaire woordenlijst en menukaart - Oorspronkelijke titel: Duits onderweg. - Den Haag : ANWB, 1992. - (ANWB taalgids)
ISBN 9789018037253
PPN 358117968
Rubriekscode Duits 838
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Duitse taal; Conversatiegidsen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Duitse taal

Relaties/Serie

ANWB taalgids

ANWB taalgids (1991-...)

vol.
Uitgeleend