Assepoester is terug
Boek

Assepoester is terug (2013)/ Prunella Bat, illustrations by Donata Pizzato, Blasco Pisapia and Maurizio De Bellis ; translation [uit het Italiaans] by: Eva Goethijn

Vicky leest dat men op zoek naar de actrice die Assepoester speelde in film 'Gouden Schoentjes'. Na de opnames is zij namelijk verdwenen, samen met de gouden schoentjes. Vicky heeft de schoentjes bij haar oude buurvrouw zien staan... Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Vicky en haar vriendinnen (De Fantastische Vier) maken van alles mee op Princess College. Vicky leest een oproep in de krant: men is op zoek naar de actrice die Assepoester speelde in 'Gouden Schoentjes', een beroemde Assepoesterfilm. Na de opname van die film is zij verdwenen, inclusief de gouden schoentjes die ze in de film droeg. Vicky heeft deze schoentjes onlangs bij haar oude buurvrouw zien staan. Zou zij werkelijk...? Als de snobs van de school Vicky's vermoeden ontdekken en de pers op de arme juffrouw Blanding willen afsturen, moet Vicky hen stoppen. Vijfde deel in de reeks 'Prinsessen School'* over Vicky en haar vriendinnen. De grote hoeveelheid namen en verwijzingen naar eerdere gebeurtenissen maken het verhaal soms wat ingewikkeld. Voor kenners van de serie een aardig avonturenverhaal. Verzorgde uitgave met glitteromslag en in het binnenwerk veel kleurenillustraties die soms een gehele spread of pagina beslaan. Voorin twee spreads waarop de school en de belangrijkste personages worden geïntroduceerd. Achterin een soort nawoord van De Fantastische Vier. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462340084 | 128 pagina's

Titel Assepoester is terug
Auteur Prunella Bat
Secundaire auteur Donata Pizzato ; Eva Goethijn
Type materiaal Boek
Editie 1e druk: augustus 2013;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo Uitgeverij BVBA, 2013
Overige gegevens 128 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Cenerentola è tornata. - Milano : Edizioni Piemme, copyright 2011
ISBN 9789462340084
PPN 370588320
Genre schoolverhaal - sprookjes
Thematrefwoord Kostschoolleven ; Sprookjesprinsessen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Prinsessen School
Boek

Prinsessen School (2011-...)

vol. 5
Uitgeleend
Prunella Bat