De dierenwereld van Muis
Boek

De dierenwereld van Muis (2014)/ Lucy Cousins, vertaling [uit het Engels] Studio Bos

Muis reist de hele wereld over: naar de Noordpool, de woestijn, de jungle en de oceaan. Wat voor dieren leven daar allemaal? Vierkant prentenboek met eenvoudige schilderingen in felle kleuren en met beweegbare schuifjes en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit vierkante flapjesboek over de inmiddels beroemde Muis van Lucy Cousins verkent Muis een aantal landschappen en klimaatzones van de wereld: de Noordpool, de bergen, de woestijn, de savanne, de oceaan, de jungle en de Zuidpool. Over elke dubbele pagina staat een grote illustratie van een zo'n gebied. In een kolom links op de pagina staat bovenaan de streek; daaronder kleine afbeeldingen van de dieren die op de grote illustratie terugkomen, met hun naam erbij. Op de rechterpagina is steeds een flapje of schuif in de illustratie verwerkt, die op verrassende wijze de dieren of Muis in beweging brengt. In de bergen vechten de geiten bijvoorbeeld met elkaar en in de savanne komt de leeuw tevoorschijn vanachter het hoge gras. De tekeningen bestaan uit egale, meestal felle kleurvlakken en de figuren zijn omlijnd met een dikke zwarte lijn. De tekst bestaat per bladzijde slechts uit enkele, groot afgedrukte zinnen. Leuk en leerzaam boek waarin peuters samen met Muis ontdekken welke dieren waar leven. De pagina's zijn van stevig, glad papier dat op elkaar is geplakt. Dit geldt ook voor de flapjes, die het boek aantrekkelijk maken, maar wel kwetsbaar zijn in gebruik. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025864736

Titel De dierenwereld van Muis
Uniforme titel Mijn vriendje Muis
Auteur Lucy Cousins
Instelling /Studio Bos
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2014
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - illustraties - 24 × 24 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Trek aan de flapjes, en reis mee!. - Achterkant vermeldt: Mijn vriendje Muis - Vertaling van: Maisy's world of animals. - London : Walker Books, (c)2014
ISBN 9789025864736
PPN 363081798
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Natuur ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een Muis ontdekt-boek
Boek

Een Muis ontdekt-boek (2008-...)

vol.
Uitgeleend
Lucy Cousins