Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De adelaar en de koning
Boek

De adelaar en de koning (2013)/ Arjan Wilschut, met illustraties van Arjan Wilschut, Nico van Biljouw ; eindredactie Marleen Louter en Leo Kosten

Adelaar Aderyn maakt de jonge krijger Arwyn koning van het legendarische rijk Tir, dat door een bloedvete in twee kampen is verdeeld. Arwyn moet echter veel overwinnen voordat de strijd tussen goed en kwaad wordt beslist. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De jonge Arwyn is door zijn stam verbannen, omdat hij een vogel heeft gedood. Al zwervend komt hij terecht in Tir, een land vol legendes, maar zonder koning. Een bloedvete tussen twee broers staat de eenheid van Tir in de weg. De tovenaar van Tir voorspelt Arwyn het koningschap, maar hij heeft nog een lange weg te gaan voordat de bloedvete is uitgevochten en de eenheid tussen de stammen is hersteld. Spannend fantasyverhaal vol magie en heldendaden, dat de eeuwige strijd tussen goed en kwaad op toegankelijke wijze in beeld brengt. Veel actie, maar ook reflectie over wat goed is en wat kwaad, over eigen onzekerheden en ten slotte over wat echte vriendschap waard is. Er is een lijst in het boek opgenomen met de namen van vaak voorkomende karakters, dieren en plaatsen, alsmede een kaart van Tir. De zwart-witillustraties met veel grijstinten lijken qua stijl op de Japanse tekenfilms en beelden de sfeer van het verhaal goed uit. Winnaar van 'Het Hoogste Woord' 2006. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026608247 | 254 pagina's

Titel De adelaar en de koning
Auteur Arjan Wilschut
Secundaire auteur Marleen Louter
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Utrecht : Callenbach, 2013
Overige gegevens 254 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk: Kampen : Callenbach, 2005
ISBN 9789026608247
PPN 36298591X
Genre sprookjes - protestants milieu
Thematrefwoord Magie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het boek van Aderyn
Boek

Het boek van Aderyn (2005-...)

vol.
Uitgeleend
Arjan Wilschut