De beste verhalen uit de Bijbel
Boek

De beste verhalen uit de Bijbel ([2013])/ geschreven door Marion Thomas, en geillustreerd door Andrew Everitt-Stewart ; vertaald [uit het Engels] door Tobya Jong

Twintig verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden kort en enigszins geromantiseerd, naverteld. Oblong uitgave met paginagrote kleurenillustraties en zoekopdrachten. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Recensie

Oblong uitgave met verhalen om voor te lezen uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Aan de orde komen twintig bekende verhalen die kinderen tot de verbeelding spreken, zoals de ark van Noach en de wonderbaarlijke vermenigvuldiging van brood en vis. Het Nieuwe Testament krijgt naar verhouding meer aandacht. Elk verhaal is verdeeld over een dubbele bladzijde, waarbij de illustratie anderhalve pagina in beslag neemt. Er staat telkens een zoekopdracht bij. De illustraties ogen vrolijk en zijn helder van kleur, maar de figuren hebben een eenvoudige gezichtsuitdrukking. In de teksten worden afwisselend lange en korte zinnen gebruikt, waarin woorden en namen worden gebruikt die nadere uitleg nodig hebben. Belangrijke elementen uit deze verhalen, die geromantiseerd zijn door de auteur, ontbreken. Zo wordt niet uitgelegd waarom God de aarde liet onderlopen. Er wordt geen aandacht geschonken aan het drama die de zondvloed teweegbracht en dat God hier naderhand spijt van had: 'De aarde was weer helemaal schoon en nieuw.' De zoekopdrachten en de illustraties, die tegen een kleine vergoeding tevens digitaal beschikbaar zijn, zullen kinderen zeker aanspreken. Geschikt om voor te lezen aan kinderen met een christelijke achtergrond, vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033832390 | 43 pagina's

Titel De beste verhalen uit de Bijbel
Auteur Marion Thomas
Secundaire auteur Andrew Everitt-Stewart ; Tobya Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, [2013]
Overige gegevens 43 pagina's - illustraties - 22 × 29 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: Anno Domini Publishing, (c)2012
ISBN 9789033832390
PPN 356464474
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen