Het blije bordje van Bobbie
Boek

Het blije bordje van Bobbie een kinderboek over gezond eten ([2014])/ concept en tekst: Fleur Verhoeff en Coes Delprat, eindredactie: Annet Huizing ; illustraties: Irene Mulder

Bobbie gaat voor het eerst naar school. Wat kan hij het beste eten en drinken om goed te kunnen leren en spelen? Klein prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties, tekst op rijm en korte informatie voor opvoeders. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bobbie is net vier geworden en mag voor het eerst naar school. Wat voelt hij zich groot nu hij met zijn tas vol gezonde hapjes de klas binnenstapt. Wil jij weten wat hij allemaal eet? Hoe hij gezond blijft en waar hij groot en slim van wordt? Ga dan met Bobbie mee op pad. Dit vierkante boekje geeft zowel ouders als jonge kinderen informatie over gezond eten en leven. Het doet veelal denken aan een brochure; het betreft een geniete handelseditie met slappe kaft. Op de linkerpagina staat telkens een kleurrijke, bladvullende illustratie waarop Bobbie met zijn vriendjes of familie te zien is. Rechts staat op een witte ondergrond in vier rijmende zinnen (abcb) de tekst voor kinderen beschreven. De rijmpjes zijn simpel, maar leuk en zullen jonge kids aanspreken. Onder aan de pagina staat een opsomming van informatie en tips voor ouders, o.a. over een gezond ontbijt, verantwoorde tussendoortjes en gevarieerde voeding. De toon van deze informatie is luchtig en niet al te belerend. De uitgave promoot de website www.topfitkids.nl: een initiatief van Stichting Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Het blije bordje van Bobbie : een kinderboek over gezond eten
Auteur Fleur Verhoeff
Secundaire auteur Coes Delprat ; Annet Huizing ; Irene Mulder
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Kinderboek op Maat, [2014]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - illustraties - 16 × 16 cm
PPN 371062586
Rubriekscode 628.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voeding
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Voeding