Ruimteschepen en de reis door het heelal
Boek

Ruimteschepen en de reis door het heelal ([2014])/ Raman Prinja, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Jannie van der Leer & Annet Huizing

Lees over ruimtevaart, de ontdekking van het heelal en alles wat er voor nodig is om astronaut te worden. Met veel kleurenfoto's en proefjes. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Recensie

Mooi vormgegeven boekwerk uit de reeks 'Schitterend heelal'*, over ruimtevaart, de ontdekking van het heelal, alles wat er voor nodig is om astronaut te worden. De uitgave is - in navolging van zijn inhoudelijke thema - schitterend. De actuele informatie wordt zo gepresenteerd dat het lijkt alsof je een kijkdoos binnenstapt die je onweerstaanbaar de wereld binnenzuigt van de fascinerende ruimte. De basale elementen worden verteld in korte hoofdstukken van twee naast elkaar gelegen pagina's. Kinderen lezen en zien er achtergrondinformatie over ruimtereizen, telescopen, ruimtestations, missies naar planeten, de wens om ééns de planeet Mars te bereiken of zelf astronaut te worden. De informatieve hoofdstukken worden afgewisseld met interactieve hoofdstukken die inzoomen op leuke weetjes en ontdekkingen als zelf een regenboog maken, slapen en groeien of spelen met een ballonraket. De uitgave eindigt met: slimme vragen over ruimteschepen, feiten op een rij, boek- en websiteverwijzing, uitleg van moeilijke woorden en een register. Wat opvalt is de mooie presentatie en vormgeving. Veel haarscherpe kleurenfoto's en tekst gezet in kleurenkaders met op de achtergrond van de dubbele pagina's grote foto's uit de ruimte. De moeite waard voor een grote doelgroep. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750457 | 32 pagina's

Titel Ruimteschepen en de reis door het heelal
Auteur Raman Prinja
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Spacecraft and the journey into space. - London : QED Publishing, 2012. - (The universe rocks)
ISBN 9789461750457
PPN 370115716
Rubriekscode 659.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruimtevaart
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtevaart

Relaties/Serie

Schitterend heelal
Boek

Schitterend heelal (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Raman Prinja