De killing 3
Boek

De killing 3 ([2014])/ David Hewson, vertaling [uit het Engels]: Herman van der Ploeg

Inspecteur Sarah Lund krijgt een tip over een moordplan op de premier. Als het dochtertje van de eigenaar van een havenbedrijf wordt ontvoerd, krijgt het onderzoek een heel andere wending. Romanbewerking van de Deense tv-serie.

Recensie

Na een brand in een bedrijf krijgt inspecteur Sarah Lund een tip over een moordplan op de premier. Als het dochtertje van de eigenaar van het bedrijf wordt ontvoerd, krijgt het onderzoek een heel andere wending. Lund ontdekt een link met een moord die jaren geleden gepleegd werd en haar onderzoek is er dan ook op gericht om de ogenschijnlijk niets met elkaar makende zaken met elkaar te verbinden, waarbij de terugkeer van het ontvoerde meisje prioriteit heeft. De tv-serie met dezelfde titel is op dvd al geruime tijd razend populair en wordt gezien als een van de beste crimi's van de laatste tijd. Net als de eerste twee delen is ook dit derde deel weer razend spannend, zeer onderhoudend geschreven en weer gebaseerd op het tv-scenario waarbij het dezelfde verhaallijnen volgt. Het taalgebruik is niet moeilijk, de verhaallijnen met ieder hun eigen echte, interessante hoofdpersonen boeiend en goed te volgen en net als bij de tv-serie zal de volwassen liefhebber van thrillers het knap geconstrueerde verhaal niet eerder weg kunnen leggen dan na de laatste bladzijde. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022568156 | 399 pagina's

Titel De killing 3
Uniforme titel De killing De killing drie
Auteur David Hewson
Secundaire auteur Herman van der Ploeg ; Søren Sveitsrup
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2014]
Overige gegevens 399 pagina's - 23 cm
Annotatie Gebaseerd op het originele scenario van Søren Sveitsrup - Vertaling van: The killing III. - London : Macmillan, (c)2014
ISBN 9789022568156
PPN 36984694X
Genre detectiveroman
Taal Nederlands