Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De Janson optie
Boek

De Janson optie ([2014])/ [naar] Robert Ludlum & Paul Garrison, vertaling [uit het Engels]: Robert Vernooy

Als een privédetective de Italiaanse vrouw van een door Somalische piraten gekaapt schip moet redden, komt hij voor onverwachte problemen te staan.

Aanwezigheid

Recensie

De voormalig geheim agent en huurmoordenaar voor de overheid Paul Janson is als freelancer een nieuw leven begonnen als detective. Hij krijgt de opdracht de Italiaanse vrouw van de oliemagnaat Kingsman Helms te redden van een door Somalische piraten gekaapt plezierjacht. Janson en zijn partner, scherpschutter Jessica Kincaid, raken verstrikt in een web van corruptie, dubbele agenda's, en de strijd om het bezit van de olievelden in Oost-Afrika. In de eerste hoofdstukken worden er nogal veel personages opgevoerd die allemaal hun eigen politieke belangen hebben waardoor het overzicht wat lastig wordt. In dit derde boek over Paul Janson spelen dezelfde hoofdpersonen een rol als in het eerste deel dat nog door de inmiddels overleden auteur Ludlum geschreven is maar Garrison heeft het in de laatste twee delen volledig overgenomen, helemaal in de geest van Ludlum: wereldwijde intriges over recente politieke verwikkelingen, veel actie, twee sympathieke, duidelijk getekende hoofdpersonen en tot op het eind een flinke dosis spanning. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789024561889 | 303 pagina's

Titel De Janson optie
Auteur Robert Ludlum ; Paul Garrison
Secundaire auteur Robert Ludlum ; Robert Vernooy
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2014]
Overige gegevens 303 pagina's - 23 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Een Paul Janson thriller - Bovenaan titelpagina: Ludlum - Vertaling van: The Janson option. - New York : Grand Central Publishing, 2014
ISBN 9789024561889
PPN 369830695
Genre thriller
Taal Nederlands