Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Spikkel en de eenhoorn
Boek

Spikkel en de eenhoorn (2014)/ tekst Julia Donaldson, illustraties Lydia Monks ; vertaling [uit het Engels]: Bette Westera

Hobbelpaard Spikkel wil graag eens een ander soort paard zijn. Ineens verschijnt de witte eenhoorn, die alle paardenwensen vervult. Maar is het wel zo leuk om een boerenpaard of circuspaard te zijn? Prentenboek met kleurrijke illustraties met glitter en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Spikkel is een hobbelpaard, maar zou ook wel eens een ander soort paard willen zijn. Opeens verschijnt de witte eenhoorn die elke paardenwens vervult. Spikkel is blij: hij wordt een boerenpaard, een renpaard, een circuspaard... Maar uiteindelijk is hij toch het liefst gewoon een hobbelpaard. Maar niet zomaar eentje! Prentenboek met een vlot leesbaar verhaal. De tekst bestaat telkens uit tekstblokken van vier regels, waarbij de tweede en vierde regel op elkaar rijmen. Het verhaal is verlevendigd met grote, kleurrijke en vooral sfeervolle illustraties waarin af en toe foto's zijn verwerkt, o.a. van textiel. Elke pagina heeft op allerlei plekken (ruw aanvoelende) glitter, in diverse kleuren, wat het boek extra aantrekkelijk maakt. Op de illustraties is veel herkenbaars te zien voor kleuters, wat uitnodigt tot samen kijken en beleven. Mooie uitgave met een aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025756673

Titel Spikkel en de eenhoorn
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Lydia Monks ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2014
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 26 × 26 cm
Annotatie Vertaling van: Sugarlump and the unicorn. - London : Macmillan Children's Books, (c)2013
ISBN 9789025756673
PPN 369539753
Genre sprookjes
Thematrefwoord Wensen (zelfst. nw.) ; sprookjesfiguren ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands