Bones dieren
Boek

Bones dieren ([2014])/ vertaling Nederlandse editie: Kirsten Verhagen, tekst: Rob Colson ; illustraties: Sandra Doyle, Elizabeth Gray, Steve Kirk

Ontdek hoe je aan een skelet van bv. een Afrikaanse olifant en een leeuw kunt zien hoe ze leven en waar ze goed in zijn. Met afbeeldingen van skeletten en kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit fraai vormgegeven boek staan botten van dieren centraal. Telkens wordt in twee pagina's (witte letter, zwarte achtergrond) ingezoomd op een specifiek dier. Het direct daarop volgende hoofdstuk (zwarte letter, lichte achtergrond) gaat over de soortgenoten van het dier. Zo is er een hoofdstuk over de groefkopadder, gevolgd door twee pagina's over slangen. De twintig hoofdstukken over de specifieke dieren bevatten een intro, een grote 3D-illustratie van het skelet met bijschriften, wat kleinere foto's, tekstblokjes en een kadertekstje. Voor de meeste teksten is een wat onregelmatige, quasischrijfletter gebruikt. Ook wordt de grootte van het dier ten opzichte van de mens in beeld gebracht. Op de pagina's over de soortgenoten staan geen skeletten, maar algemenere feiten, waaronder weetjes die niet direct gerelateerd zijn aan het onderwerp 'botten'. Al met al een origineel en interessant dierenboek, vooral door de prachtige illustraties van de skeletten. Je ziet direct een relatie tussen de bouw van het dier en zijn leefwijze. En met de afbeelding van het menselijk skelet achter in het boek, kun je jezelf vergelijken met dieren. Met woordenlijst en register. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789052109350 | 96 pagina's

Titel Bones dieren
Auteur Rob Colson
Secundaire auteur Kirsten Verhagen ; Sandra Doyle
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Tirion Natuur, [2014]
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Met register - Vertaling van: Animals. - London : Marshall Editions, (c)2013. - (Bone collection)
ISBN 9789052109350
PPN 36966647X
Rubriekscode 593
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geraamten; Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Geraamten