Ouder worden
Boek

Ouder worden ([2014])/ Marian van Gog, tekeningen: Wilbert van der Steen ; redactie: Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder ; foto's VVB Foto/Lineair, Bart Nijs/HH, Frank May/Lineair, Ron Giling/Lineair

Van baby groei je op tot dreumes, tiener en puber. Ook volwassenen worden ouder, soms tot ze hoogbejaard zijn. Prentvertelling over ouder worden, met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Deel over ouder worden uit de serie 'De kijkdoos'*, een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. In vogelvlucht komt elke levensfase kort aan bod: kinderen, de puber, volwassen worden, een gezin stichten, ouderen, bejaarden en hoogbejaarden. Het onderwerp wordt ingeleid met een kleurentekening van elke levensfase (van baby tot hoogbejaarde) over een dubbele pagina, geschikt als kijk- en praatplaat. Op de linkerpagina staat steeds een grote kleurenfoto met daarboven een pastelkleurig kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter, om voor te lezen aan kleuters. Op de rechterpagina's zijn een of meerdere actietekeningen opgenomen en een moeilijkere tekst met wat meer informatie in een vrij grote schreefloze letter, geschikt om zelf te lezen. Beide teksten staan in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Achterin staat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook geschikt voor oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789001818494 | 24 pagina's

Titel Ouder worden
Auteur Marian van Gog
Secundaire auteur Minke van Dam ; Wilbert van der Steen
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Noordhoff, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789001818494
PPN 37261891X
Rubriekscode 416
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ouderdom
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Ouderdom