Fruit
Boek

Fruit ([2014])/ Marian van Gog, tekeningen: Petra Heezen ; redactie: Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder ; foto's VVB/Lineair, William Hoogteyling, Ron Giling/Lineair, Arco Images/Lineair

Wat is het verschil is tussen fruit en vruchten? En weet je hoe vruchten groeien? Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Deel over fruit uit de serie 'De kijkdoos'*, een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. In vogelvlucht komen aan de orde: wat is fruit en wat zijn vruchten, waarom is fruit gezond, fruitteelt, fruit uit het buitenland en wat kun je met fruit maken. Het onderwerp wordt ingeleid met een kleurentekening van een markt met (producten met) fruit over een dubbele pagina, geschikt als kijk- en praatplaat. Op de linkerpagina staat steeds een grote kleurenfoto met daarboven een pastelkleurig kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter, om voor te lezen aan kleuters. Op de rechterpagina's zijn een of meerdere actietekeningen opgenomen en een moeilijkere tekst met wat meer informatie in een vrij grote schreefloze letter, geschikt om zelf te lezen. Beide teksten staan in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Achterin staat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook geschikt voor oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789001817558 | 24 pagina's

Titel Fruit
Auteur Marian van Gog
Secundaire auteur Petra Heezen ; Minke van Dam
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Noordhoff, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789001817558
PPN 372616534
Rubriekscode 637.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fruit
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Fruit