Sport
Boek

Sport ([2014])/ Jon Richards en Ed Simkins, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; bewerking en eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Wat zijn de populairste sporten? Illustraties laten bv. de verschillende zwemslagen zien. Via kleurentekeningen, grafieken en cijfers worden allerlei sporten toegelicht. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Feiten over o.a. hardlopen, Olympische Spelen, wintersporten en watersporten worden in dit boek via infographics weergegeven. Dat houdt in dat de informatie wordt toegelicht met leerzame tekeningen. Bij het onderwerp hardlopen staan poppetjes getekend die steeds verder van elkaar afstaan. Ze geven het verschil aan tussen een honderdmeterloper in 1912 en een van nu. Bij watersporten wordt via tekeningen de techniek van een zwemslag getoond. Door al die aantrekkelijke illustraties ziet het boek er flitsend uit. Lezers die lezen lastig vinden en visuele ondersteuning nodig hebben, zullen dit boek als heel prettig ervaren. Jammer dat er geen enkele Nederlandse sporter vermeld wordt, zelfs niet bij het onderdeel schaatsen. Het boek bevat korte stukjes informatie over allerlei sporten, maar was nog beter uit de verf gekomen als het specifiek over een sport was ingegaan. Achterin staan een verklarende woordenlijst, een register en wordt verwezen naar enkele aanvullende websites. Al met al voor veel lezers, ook voor degenen die niet van lezen houden, een heel aantrekkelijk boek. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055668786 | 32 pagina's

Titel Sport
Auteur Jon Richards
Instelling /TekstBalk Redactiebureau, Sint-Oedenrode
Secundaire auteur Ed Simkins ; Karin Beneken Kolmer ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Schoolsupport - Met register - Vertaling van: Sports. - Wayland, (c)2012. - (The world in infographics)
ISBN 9789055668786
PPN 370131738
Rubriekscode 616.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sport
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Sport

Relaties/Serie

De wereld in infographics
Boek

De wereld in infographics (2013-...)

vol.
Uitgeleend