Landen
Boek

Landen ([2014])/ Jon Richards en Ed Simkins, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; bewerking en eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Wat zijn de kleinste en grootste landen? Hoe is de Himalaya ontstaan? Via kleurentekeningen, grafieken en cijfers worden allerlei feiten over landen toegelicht. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'De wereld in infographics'* verscheen een deeltje over landen. De informatie in deze reeks wordt vooral gegeven middels informatieve illustraties, zoals grafieken, tekeningen, pictogrammen, doorsneden en cijfers. Inhoudelijk wordt er naast de zeven continenten aandacht besteed aan rijke landen, veranderende grenzen en eilanden in de oceaan. In totaliteit zijn er dertien onderwerpen die elk een dubbele pagina beslaan. Aantrekkelijke, speelse en moderne vormgeving die kleurrijk, maar wel overzichtelijk is. Het handzame boek bevat niet veel tekst, er is een leadtekst en daarnaast vooral bijschriften bij de illustraties. Deze uitgave is bij bijvoorbeeld spreekbeurten of werkstukken te gebruiken als visuele ondersteuning van het onderwerp of voor leerlingen die grote tekstbestanden moeilijk aankunnen. Aan het eind zijn een woordenlijst, enkele bruikbare websites bij dit onderwerp en een register opgenomen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055668793 | 32 pagina's

Titel Landen
Auteur Jon Richards
Secundaire auteur Ed Simkins ; Karin Beneken Kolmer ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties, kaarten - 26 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Schoolsupport - Met register - Vertaling van: Countries. - Wayland, (c)2012. - (The world in infographics)
ISBN 9789055668793
PPN 370131746
Rubriekscode 950.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Atlassen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Atlassen

Relaties/Serie

De wereld in infographics
Boek

De wereld in infographics (2013-...)

vol.
Uitgeleend