Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het heelal
Boek

Het heelal ([2014])/ Jon Richards en Ed Simkins, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken-Kolmer ; bewerking en eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Hoe ziet ons zonnestelsel eruit? Hoeveel manen hebben planeten? Via kleurentekeningen, grafieken en cijfers worden allerlei feiten over het heelal toegelicht. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Infographics zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ze nemen een steeds prominentere plek in en maken informatie in een oogopslag op een duidelijke, beeldende manier zichtbaar. Deze uitgave bevat graphics, die op kleurige, weinig gedetailleerde wijze zijn afgebeeld. Ze worden ondersteund door beknopte, overzichtelijke teksten. In dit handzame boek staat het heelal centraal. Ingegaan wordt op het ontstaan van de aarde, op de zon, de sterren, de manen, de oerknal en op diverse andere interessante en bijzondere verschijnselen. De zeer leerzame en grafisch ogende uitgave bevat een inhoudsopgave, enig internetlinks, een verklarende woordenlijst en een register. Maakt deel uit van de serie 'De wereld in infographics'*. Leuke, 'anders-dan-anders' uitgave die geschikt is voor (beelddenkende) kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055668809 | 32 pagina's

Titel Het heelal
Auteur Jon Richards
Secundaire auteur Ed Simkins ; Karin Beneken-Kolmer ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Schoolsupport - Met register - Vertaling van: Space. - Wayland, (c)2012. - (The world in infographics)
ISBN 9789055668809
PPN 370131754
Rubriekscode 551.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Astronomie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astronomie

Relaties/Serie

De wereld in infographics
Boek

De wereld in infographics (2013-...)

vol.
Uitgeleend