Overlevingskunstenaars
Boek

Overlevingskunstenaars dieren die overleven ([2014])/ John Townsend, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Waarom kruipen keizerspinguins bij elkaar? Lees hoe allerlei dieren speciale krachten gebruiken om te overleven en zich te verdedigen. Met quiz en grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen, vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Recensie

Keizerspinguïns kruipen dicht bij elkaar om warm te blijven op het ijskoude Antarctica, de haakneusslang houdt zich dood bij gevaar, de steenvis ziet er uit als een steen zodat niemand hem kan zien en de Afrikaanse bombardeerkever spuit zijn vijand weg met een stinkend, kokend zuur uit speciale klieren. In de subreeks 'Dieren met superkrachten'* van de makkelijk lezen-serie 'Lees-mij!' leert de lezer hoe dieren hun eigen stunts uithalen om te overleven. Met titels als superkoud, supertruc of supervermomming wordt per dubbele pagina steeds een diersoort (soms meerdere) met hun bijzondere eigenschap, op een leuke manier besproken. De tekst staat in drie tot zes eenvoudige zinnen per pagina. Moeilijke woorden staan vetgedrukt en worden uitgelegd in een woordenlijst. Mooie grote kleurenfoto's en hier en daar een kader met extra informatie begeleiden de tekst. Tot slot krijgt de lezer nog een korte herhalingsquiz met vijf meerkeuzevragen. Achterin staan een korte boekenlijst, enige links en een register. De educatieve informatie is beknopt maar boeit en is interessant. De uitgave heeft het keurmerk Makkelijk lezen gekregen, dus is het ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020535 | 32 pagina's

Titel Overlevingskunstenaars : dieren die overleven
Auteur John Townsend
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Amazing animal survivors. - London : Raintree Publishers, (c)2013. - (Animal super powers series)
ISBN 9789462020535
PPN 369212231
Rubriekscode 593
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfverdediging; Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zelfverdediging