Kaarten en kaart lezen
Boek

Kaarten en kaart lezen ([2014])/ Melanie Waldron, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Jannie van der Leer & Annet Huizing

Wat kun je allemaal op een kaart aangeven en hoe doe je dat? Met informatie over o.a. symbolen en hoogtelijnen. Met veel kleurenillustraties en in eenvoudige taal. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

Hoe is een kaart opgebouwd en hoe kun je deze het beste lezen? In dit boek uit de subserie 'Kijk op kaarten!'* van de reeks 'De jonge onderzoeker' wordt hier aandacht aan besteed. Eerst is er uitleg waarom er kaarten zijn en welke soorten we kennen. Vervolgens komen onder meer aan bod het gebruik van symbolen, de windrichtingen, hoogtelijnen, schaal en breedte- en lengtecirkels. De teksten zijn niet al te lang en prettig leesbaar. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden achterin verklaard. Rood- en blauwomrande kleurentekeningen en -foto's, vaak met kinderen erop, zorgen niet alleen voor een prettige lay-out maar vullen als beeld ook de tekst goed aan. De doelgroep krijgt op deze manier meer inzicht in kaarten en kaartlezen en kan de aangeleerde kennis zeker ook gebruiken bij het gebruik van digitale kaarten. Opvallend is het dat juist aan dit aspect niet meer aandacht wordt besteed dan noemen dat we m.b.v. GPS ook kaarten kunnen lezen. Daar laat dit verder leuke boek best een belangrijke kans liggen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar; ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461750945 | 32 pagina's

Titel Kaarten en kaart lezen
Auteur Melanie Waldron
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Op titelpagina tevens: Corona - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: How to read a map. - Capstone Global Lirary, (c)2013. - (Mapping Communities)
ISBN 9789461750945
PPN 370115759
Rubriekscode 519.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cartografie ; Kaartlezen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Cartografie

Relaties/Serie

De jonge onderzoeker. Kijk op kaarten!
Boek

De jonge onderzoeker. Kijk op kaarten! (2014-...)

vol.
Uitgeleend