Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vet oud! Europa
Boek

Vet oud! Europa de Europese geschiedenis voor jongeren in 25 verhalen ([2014])/ Richard Zuiderveld, Aant-Jelle Soepboer, illustraties: Richard van de Pol

Hoe was het om een jonge gladiator te zijn in het Romeinse Rijk of met Columbus mee te gaan op ontdekkingsreis? 25 verhalen bij de verschillende tijdperken van de geschiedenis van Europa. Met tips voor musea, stripachtige kleurenillustraties en foto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het eerste jachtavontuur van een jongen uit de prehistorie, de strijd op leven en dood van een jonge gladiator in de bloeitijd van het Romeinse Rijk en een arm meisje dat een gouden kandelaar steelt en betrapt wordt. Jongeren door de eeuwen heen spelen een hoofdrol in deze vijfentwintig spannende, thematische verhalen over de turbulente geschiedenis van Europa. Belevenissen uit het dagelijks leven brengen het verre verleden tot in de huidige tijd boeiend tot leven. Net als in 'Vet oud!'* over de Nederlandse geschiedenis zijn de onderwerpen chronologisch geordend in tijdperken, waarvan de titels en jaartallen duidelijk zichtbaar zijn. Volle bladspiegel met vrij uitgebreide tekst in verschillende lettertypes, die veelal op lijntjespapier tegen een achtergrond van een witte bakstenen muur staat. Samen met de vele illustraties, gekleurde kaders met informatie over de bewuste periode, weetjes en museumtips vormt het een kleurrijk, speels en afwisselend geheel. Paginagrote stripachtige kleurenillustraties die druk ogen, foto's in kleur en zwart-wit in allerlei afmetingen en afbeeldingen van schilderijen en standbeelden vullen de tekst aan. Een inhoudsopgave en tijdbalk zijn aanwezig, helaas ontbreekt een index. Geschikt voor school en thuis. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045204260 | 223 pagina's

Titel Vet oud! Europa : de Europese geschiedenis voor jongeren in 25 verhalen
Auteur Richard Zuiderveld
Secundaire auteur Aant-Jelle Soepboer ; Richard van de Pol
Type materiaal Boek
Uitgave Uithoorn : Karakter Uitgevers B.V., [2014]
Overige gegevens 223 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789045204260
PPN 369874153
Rubriekscode 903
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Europa; Geschiedenis; Verhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Europa