De knikkelares
Boek

De knikkelares ([2013])/ Kate McIntyre, met illustraties van Marijke ten Cate ; vertaald [uit het Engels] door Lydia Meeder

Martijn en Khalid (9) vinden op straat een piepklein wezentje: een knikkelares. Zij moet zorgen dat de knikkers eerlijk verdeeld worden over alle kinderen in de buurt. Martijn en Khalid helpen haar in het geheim. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Beste vrienden Martijn en Khalid (9) vinden een piepklein wezentje met felgroen haar: Lola. Zij is een knikkelares en het is haar taak om knikkers eerlijker over kinderen te verdelen. Aangezien Lola gewond is en pas naar huis kan als haar taak is volbracht, helpen Martijn en Khalid haar. In het grootste geheim... en dat zorgt voor spannende taferelen. Debutante Kate McIntyre heeft een vlot, speels boek geschreven waarin de verhouding tussen realiteit en fantasie mooi in balans is. Eindelijk eens een schrijfster die niet de truc van de afwezige ouders toepast, maar die heel normale hoofdpersonen creëert die beperkingen krijgen opgelegd en angsten hebben. Ondanks het fantastische element van de knikkelares waarin de lezer heerlijk kan vluchten, zijn de verdere gebeurtenissen herkenbaar. Zinnen zijn eenvoudig en het verhaal bevat veel dialogen. Af en toe een aansprekende kleurentekening van Marijke ten Cate. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047705062 | 165 pagina's

Titel De knikkelares
Auteur Kate McIntyre
Secundaire auteur Lydia Meeder ; Marijke ten Cate
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2013]
Overige gegevens 165 pagina's - illustraties - 23 cm
ISBN 9789047705062
PPN 355394707
Genre sprookjes
Thematrefwoord Fantasiewezens ; Knikkeren
Taal Nederlands