Monsieur Lazhar
DVD

Monsieur Lazhar ([2014])/ un film de Philippe Falardeau, prod. par Luc Déry, Kim McCraw ; avec Fellag

Wanneer een lerares van een van de hoogste klassen van een basisschool in Montréal zelfmoord heeft gepleegd, wordt de oudere Algerijnse immigrant Bachir Lazhar haar vervanger.

Aanwezigheid

Recensie

Een drama uit 2011 van de Canadees Philippe Falardeau (Congorama). Op een lagere school in Montréal heeft een lerares van een van de hoogste klassen zelfmoord gepleegd, in haar eigen klaslokaal. Omdat het moeilijk is een vervanger te vinden, krijgt de oudere Algerijnse immigrant Bachir Lazhar deze baan. Hij is een wat ouderwetse leraar, maar weet in tegenstelling tot zijn collega's goed om te gaan met de gevoelens van de kinderen. Maar zelf worstelt hij ook met dood en rouw. In de hoofdrol Mohammed Fellag, een bekende Algerijnse komiek. Jos van der Burg (Filmkrant maart '12): '(...) De boodschap komt over, maar er is één probleem: Bachir is zo'n keurige modelimmigrant - altijd beleefd, fatsoenlijk, beheerst - dat het moeilijk is om in hem een traumatisch verleden te zien.' Jann Ruyters (Trouw 15-3-'12): '(...) Falardeau geeft geen gemakkelijke antwoorden (...) milde, menselijke film (...)'. Publieksprijs op het Filmfestival Rotterdam, Oscarnominatie voor Beste niet-Engelstalige film.

Specificaties

Frans

Titel Monsieur Lazhar
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Philippe Falardeau ; ... Fellag ; Evelyne de la Chenelière
Type materiaal DVD
Uitgave [Brussel] : Imagine Film Distribution, [2014] - Amsterdam : Filmfreak
Overige gegevens 1 dvd-video (94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Canada : Micro_Scope, 2011. - Gebaseerd op een toneelstuk van Evelyne de la Chenelière - Bevat ook o.a.: Interview met Philippe Falardeau
PPN 371051460
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Rouwproces
Taal Frans

Relaties/Serie

Quality film collection
DVD

Quality film collection (2004-...)

vol.
Uitgeleend