The raid
DVD

The raid ([2014])/ dir. by Gareth Huw Evans, prod. Ario Sagantoro ; cast Iko Uwais

Een arrestatieteam van de politie raakt in het nauw bij een schoonmaakactie in een door criminelen beheerd flatgebouw in Jakarta.

Aanwezigheid

Recensie

Indonesische actiefilm uit 2011 van regisseur Gareth Huw Evans. Rama, een onervaren politieman, maakt deel uit van een arrestatieteam dat een flatgebouw in Jakarta wil schoonvegen van de crimelen die het pand beheersen. De actie is slecht voorbereid en de agenten worden steeds meer in het nauw gebracht. De derde speelfilm van de in Indonesië werkende Welshman Gareth Evans (1980-) is de tweede die hij maakte met in de hoofdrol Iko Uwais. Uwais is een meester in de Indonesische krijgskunst 'pencak silat' en bedacht de vechtchoreografie, waarin met wapens, maar voornamelijk met de blote hand wordt gevochten. André Waardenburg (NRC 4-7-'12) concludeert: 'Is deze concentratie op pure actie een verademing of juist buitengewoon saai?' Berend Jan Bockting (Volkskrant 5-7-'12) noemt het 'een van de sterkste actiefilms van dit jaar': hedendaags, beklemmend, spectaculair en ongemeen hard. Winnaar van de Silver Scream Award op het Amsterdam Fantastic Film Festival.

Specificaties

Indonesische talen

Titel The raid
Uniforme titel Serbuan maut
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gareth Evans ; Iko Uwais
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : A-Film, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 97 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Indonesisch of Frans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Indonesië : Merantau Films, 2011 - Oorspr. titel: Serbuan maut - Bevat ook o.a.: Video blogs ; Claycat's 'The raid'
PPN 371051398
Genre thriller
Taal Indonesische talen

Relaties/Serie

Quality film collection
DVD

Quality film collection (2004-...)

vol.
Uitgeleend