Elfje Mia
Boek

Elfje Mia ([2013])/ Isabella Mohn, vertaling [uit het Duits]: Loes Randazzo

Mia heeft van haar verdwenen ouders een bijzonder boek gekregen. De armband bij het boek brengt haar naar Centopia. In die sprookjeswereld is Mia een elfje. Samen met haar vrienden daar neemt ze het op tegen koningin Panthea. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Mia's ouders zijn vermist en Mia moet naar een kostschool, waar ze het niet leuk vindt. Gelukkig heeft ze van haar ouders een boek gekregen: De legende van Centopia. De armband bij het boek brengt haar naar Centopia. In die sprookjeswereld is ze een elfje. Ze wordt vrienden met de pan Phuddle, de eenhoorn Lyria en de andere elfen Mo en Yuko. Maar niet iedereen in Centopia is vriendelijk. Koningin Panthea laat eenhoorns vangen omdat de hoorns haar helpen jong en mooi te blijven. Samen met Phuddle, Mo en Yuko strijdt Mia tegen Panthea. Daarvoor moet Mia wel terug naar haar eigen wereld, om de runen in het boek te ontcijferen. In weinig aansprekend taalgebruik met af en toe voor de doelgroep minder gangbare uitdrukkingen haast de schrijfster zich door de avonturen heen. De twee delen van dit boek bevatten elk vier hoofdstukken. Voorin worden de personages geïntroduceerd. De illustraties lijken foto's van popjes en My little pony-achtige eenhoorns. Ze zijn in het roze afgedrukt, net als de in grote letters gedrukte tekst. Samen met de ruime bladspiegel maakt dat het boekje geschikt om zelf te lezen. Achterin staat een voorproefje van het volgende deeltje. In de oorspronkelijke Duitse versie verschenen tien delen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089410726 | 123 pagina's

Titel Elfje Mia
Auteur Isabella Mohn
Secundaire auteur Gerhard Hahn ; Loes Randazzo
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2013]
Overige gegevens 123 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Uitgave gebaseerd naar een idee van Gerhard Hahn en Hans Ulrich Stoef - Licentie uitgave van: m4e AG - Vertaling van: Mia und die Elfen. - Köln : Schneiderbuch, copyright 2013. - (Mia and me®)
ISBN 9789089410726
PPN 363820981
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Verdwijningen ; Kostschoolleven
Taal Nederlands