De vampierzusjes
Boek

De vampierzusjes het boek van de film (cop. 2013)/ Nadja Fendrich, naar een idee van Franziska Gehm ; vert. [uit het Duits] door Leny van Grootel en Marieke Hoogland

De wens die de tweelingzusjes Sylvana en Daka bij een magiër doen, gaat in vervulling. Maar de gevolgen zijn niet zoals ze hadden gehoopt. Filmeditie met foto's uit de film. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De tweelingzusjes Sylvana en Daka zijn half vampier (vader is vampier en moeder is mens). Ze zijn vanuit Transslylvanië recentelijk naar Duitsland verhuisd. Het is lastig om zich aan alle nieuwe 'mensenregels' te houden. Daka heeft daar meer last van dan Sylvana die liever gewoon mens wil zijn en verliefd is op haar bijlesleraar Jacob. Op de kermis doen zij bij een magiër een wens die in vervulling gaat. Helaas, doordat de waarzegger de wensen heeft omgedraaid, verandert het verkeerde zusje in een volbloed vampier en de ander in een mens. Hoe gaan ze dit rechtzetten? Filmeditie*, gebaseerd op het vierde deel in de serie 'De vampierzusjes', Hartsgeheimen'**. Het boek bevat kleine eenvoudig getekende vleermuisjes bij elk hoofdstuk en een katern met foto's uit de film. De vele moeilijke woorden (Vampiertaal) maken het lezen niet altijd makkelijk, maar de bladspiegel is rustig en en de druk duidelijk. Het omslag toont de hoofdpersonen uit de film. De vampierzusjes hebben een eigen website: www.vampierzusjes.nl. Binnen de vampierrage is dit een aardige variant voor met name meisjes die zich niet ergeren aan de vele onbelangrijke bijzinnen en idem personen. De humor is hier en daar nogal gezocht. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025112165

Titel De vampierzusjes : het boek van de film
Auteur Nadja Fendrich
Secundaire auteur Franziska Gehm ; Leny van Grootel
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Holland, cop. 2013
Overige gegevens 152 p., [16] p. pl - foto's - 22 cm
Annotatie Vert. van: Die Vampirschwestern : das Buch zum Film. - Bindlach : Loewe, 2012
ISBN 9789025112165
PPN 352633433
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers ; Persoonsverwisselingen
Taal Nederlands