Schrijfster in Jeruzalem
Boek

Schrijfster in Jeruzalem roman ([2014])/ Tessa Afshar, vertaald [uit het Engels] door Marijne Thomas

In de 5e eeuw v.Chr. reist een voormalig schrijfster van het hof samen met haar man en neef naar Jeruzalem om te stad weer op te bouwen.

Recensie

Sara is in de 5e eeuw v.Chr. getrouwd met Darius en wordt omringd door alle gemakken. Wanneer ze door de koning ontboden worden, reizen ze af naar het paleis. Onderweg worden ze overvallen en ontdekken zo dat de koning het doelwit is van een moordaanslag. Darius wordt belast met de taak om de dader te achterhalen en wordt met Nehemia (die de taak heeft om de stad in zijn oude glorie te herstellen) richting Jeruzalem gestuurd. Sara, die inmiddels zwanger is, vergezelt hen tijdens de reis in een poging de liefde van haar man voor zich te winnen en hem kennis te laten maken met haar God. Een echt Perzisch sprookje met de nodige dosis humor en avontuur. De schrijfster weet als geen ander hoe ze geschiedenis tot de verbeelding kan laten spreken en zonder dat je het merkt doe je de nodige kennis op over de gang van zaken in die tijd. Het enige wat niet helemaal in die context past, is de vooruitstrevende manier van optreden van de vrouwelijke hoofdpersonen, maar dat feit zorgt wel voor een vleugje extra charme en brengt geregeld een glimlach op de lippen. Het gelovige aspect vormt geen enkel struikelblok. Met een historische noot van de schrijfster. Goed zelfstandig te lezen vervolg op 'Schrijfster aan het Perzische hof'*. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029722599 | 364 pagina's

Titel Schrijfster in Jeruzalem : roman
Auteur Tessa Afshar
Secundaire auteur Marijne Thomas
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, [2014]
Overige gegevens 364 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Harvest of gold. - Chicago, IL : Moody Publishers, (c)2013 - Vervolg op: Schrijfster aan het Perzische hof
ISBN 9789029722599
PPN 369830814
Genre romantische verhalen - historische roman - protestants milieu
Taal Nederlands