Wallanders wereld
Boek

Wallanders wereld ([2016])/ Henning Mankell, uit het Zweeds vertaald door Rory Kraakman

Informatie over de misdaadromans van de Zweedse auteur Henning Mankell (1948-2015) waarin inspecteur Kurt Wallander centraal staat, gecombineerd met een misdaadverhaal over hem.

Aanwezigheid

Recensie

Eerst beschrijven singer-songwriter-dichteres Patti Smith en journalist Frits van Exter wat hen aanspreekt aan recherche-inspecteur Kurt Wallander, die in de romans van Henning Mankell (1948-2015) misdaden oplost in het Zweedse Ystad. Dan volgt misdaadverhaal 'De Hand', waarin Wallander wil verhuizen, een huis op het platteland gaat bekijken en dan struikelt over iets dat een bijna vergane hand blijkt te zijn. Die zit vast aan een skelet en onderzoek maakt duidelijk dat het skelet van een vrouw is die circa vijftig jaar terug is vermoord. Tot slot wordt uitgebreid Wallanders wereld beschreven. Eerst legt Mankell uit waarom hij schreef en daarmee stopte en de twaalf Wallander-boeken worden kort samengevat. Daarna volgt informatie over onder andere de personages, plaatsen en cultuur die in de boeken een rol spelen. Deze goed vertaalde bundel biedt veel uitstekende, prettig geschreven en relevante informatie voor liefhebbers van Mankells Wallander-romans. Een mooie toegift is het heel spannende, goed opgebouwde misdaadverhaal 'De hand', dat de herziene versie is van 'Het graf' (geschenk Maand van het Spannende Boek 2004).

Specificaties

Nederlands | 9789044531008 | 313 pagina's

Titel Wallanders wereld
Uniforme titel De hand
Auteur Henning Mankell
Secundaire auteur Rory Kraakman ; Janny Middelbeek-Oortgiesen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Geus, [2016]
Overige gegevens 313 pagina's - 20 cm
Annotatie Bevat tevens: De hand / uit het Zweeds vertaald door Janny Middelbeek-Oortgiesen. - Vertaling van: Handen. - Stockholm : Leopard Förlag, (c)2013. - Herziene versie van: Het graf. - Amsterdam : Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, 2004. - (Geschenk ; 2004)
ISBN 9789044531008
PPN 369866711
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Mankell, Henning
Taal Nederlands