Jack Irish: bad debts
DVD

Jack Irish: bad debts ([2014])/ starring Guy Pearce, Marta Dusseldorp, directed by Jeffrey Walker

Jack Irish is een voormalig agent en advocaat, die o.a. schulden int, en professioneel gokker met een drankprobleem. Hij komt steeds in situaties terecht waarin hij complexe problemen moet zien op te lossen.

Aanwezigheid

Recensie

Australische televisieserie uit 2012 onder regie van Jeffrey Walker, met Guy Pearce (Memento; Iron man 3), Marta Dusseldorp e.a. Gebaseerd op de Jack Irish boeken van de Australische misdaadschrijver Peter Temple. De Jack Irish serie wijkt af van de vele andere misdaadseries omdat de hoofdpersoon niet een privé-detective of politie-inspecteur is, maar een voormalig agent en advocaat, die o.a. schulden int, en professioneel gokker met een drankprobleem. Op de een of andere manier komt hij steeds in situaties terecht waarin hij complexe problemen moet zien op te lossen. Clark Douglas (DvdVerdict,i) geeft 85 (van 100) punten: '(...) Bad Debts en Black Tide are both engaging, entertaining crime dramas.' Hij vindt dat de serie verwant voelt met Britse misdaadseries zoals Murphy's Law. Brandy Dean (Pretty Clever Films,i) vindt het script scherp met een flinke dosis droge humor: '(...) drama of superb quality.' Het is nog onduidelijk of dit een doorlopende tv-serie wordt of een aantal losse televisiefilms*, wel is in ieder geval een derde aflevering in productie.

Specificaties

Engels | 8716777948019

Titel Jack Irish: bad debts
Uniforme titel Jack Irish
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jeffrey Walker ; Guy Pearce ; Peter Temple
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : A-Film, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op een boek van Peter Temple - Videoversie van de film: Australië, 2012
ISBN 8716777948019
PPN 371449170
Genre thriller
Taal Engels