Nora's verdwijning
Grote Letter Boek

Nora's verdwijning ([2014])/ Liza Marklund, uit het Zweeds vertaald door Wendy Prins

In een buitenwijk van Stockholm wordt een politicus en zakenman gemarteld en bewusteloos aangetroffen. Onderzoeksjournaliste Annika Bengtzon verdiept zich in de zaak.

Recensie

In zijn villa in Solsidan, een chique buitenwijk van Stockholm, wordt politicus en zakenman Ingemar Lerberg zwaar gemarteld en bewusteloos gevonden. Zijn hond is gedood, zijn vrouw Nora lijkt spoorloos te zijn verdwenen. Annika Bengtzon, onderzoeksjournaliste bij het dagblad Kvällspressen, verdiept zich in de zaak die steeds eigenaardiger lijkt te worden. Hoofdredacteur Anders Schyman intussen wordt door een blogger belasterd. Politievrouw Nina Hoffman, net begonnen bij de Rijksrecherche, ontdekt dat Lerberg beproefde martelmethodes heeft ondergaan; later wordt er nog een man vermoord gevonden, op dezelfde wijze gemarteld. Nora is dan nog steeds niet terecht. Naast dit alles is er ook aandacht voor het privéleven van Annika. Spannende, goed geschreven misdaadroman. De Zweedse auteur (1962) maakte haar succesvolle thrillerdebuut met 'Springstof', waarin Annika Bengtzon werd geïntroduceerd. 'Nora's verdwijning' is het tiende deel in de reeks. www.lizamarklund.com.

Specificaties

Nederlands | 9789046310519 | 528 pagina's

Titel Nora's verdwijning
Auteur Liza Marklund
Secundaire auteur Wendy Prins
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Leidschendam : Uitgeverij XL, [2014]
Overige gegevens 528 pagina's - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Breda : De Geus, (c)2014 - Met grote letter gedrukt - Vertaling van: Lyckliga gatan. - Stockholm : Piratförlag, 2013
ISBN 9789046310519
PPN 371486394
Genre thriller
Taal Nederlands