Handboek minister
Boek

Handboek minister de lang geheimgehouden instructies aan bewindslieden, ook wel het 'blauwe boek' genoemd ([2013])/ redactie: Joppe Gloerich

Overzicht van de regels en afspraken waaraan ministers en staatssecretarissen in Nederland zich moeten houden bij hun ambtsuitoefening.

Aanwezigheid

Recensie

Dit zogenaamde 'blauwe boek' bevat alle regels en afspraken waaraan ministers en staatssecretarissen van de Nederlandse regering zich moeten houden. Tot voor kort werden deze instructies geheim gehouden. De instructies omvatten een groot aantal onderwerpen: ondersteuning, vervanging, procedures van de ministerraad, bezoldiging, beveiliging, gebruik van (rijks)gebouwen, communicatie met de pers, relatie met de EU, contacten met parlement en ambtenaren. Soms gaan ze in op hoofdlijnen, soms zijn ze ook heel gedetailleerd. Het boek geeft een goed inzicht in de organisatiegraad van onze rijksoverheid en de wijze waarop politieke ambtsdragers hun werk moeten doen. Voor wie beter wil begrijpen 'hoe Den Haag werkt' is dit een interessante ingang. Het boek bevat de letterlijke tekst van instructies. Aan het eind is een aantal bijlagen opgenomen met toepasselijke regelingen.

Specificaties

Nederlands | 9789035251410 | 199 pagina's

Titel Handboek minister : de lang geheimgehouden instructies aan bewindslieden, ook wel het 'blauwe boek' genoemd
Secundaire auteur Joppe Gloerich
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Elsevier Boeken, [2013]
Overige gegevens 199 pagina's - illustraties - 20 cm
ISBN 9789035251410
PPN 363820671
Rubriekscode 393.35
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ministers
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Ministers

Relaties/Serie

Elseviers politieke bibliotheek
Boek

Elseviers politieke bibliotheek (2009-...)

vol. dl .11
Uitgeleend