Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Wij Willem
Boek

Wij Willem ([2013])/ tekst: Bauke Boersma, Auke Zeldenrust, eindredactie: George Sanders ; fotografie: Marcel Hectors, Wim Kluvers

Chronologisch beeldverslag met korte teksten over de drie negentiende-eeuwse Nederlandse koningen Willem I, II en III.

Aanwezigheid

Recensie

Ter gelegenheid van twee eeuwen monarchie is er van oktober 2013 tot april 2014 op Paleis Het Loo een multimediaal objecttheater onder de titel 'Wij Willem'. Dit boek met dezelfde titel verschijnt als begeleiding van die gebeurtenis. Het geeft een beeld van de drie koningen die vrijwel de hele negentiende eeuw over het toen nog kersverse koninkrijk hebben geregeerd. Van de drie koningen (die boven Paleis Het Loo op de omslag staan afgebeeld) is er telkens een soort korte levensloop op witte pagina's en daarna wordt op blauwe tekstpagina's een aantal thema's in een pagina tekst en een pagina beeld uitgediept ('kanalen en rivieren', 'Anna Paulowna', 'telegraaf en telefoon', 'lage levensverwachting'). De teksten zijn kort (met soms wat slordigheden) en geven vooral bekende informatie, het beeld meestal paginagroot (een aantal keer beslaat één illustratie zelfs twee pagina's) en mooi. Zonder index of literatuuroverzicht. Het boek voegt niets toe aan bestaande literatuur, maar is verder een handzaam overzicht.

Specificaties

Nederlands | 9789061094791 | 94 pagina's

Titel Wij Willem
Auteur Bauke Boersma
Secundaire auteur Auke Zeldenrust ; George Sanders ; Marcel Hectors
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Bekking & Blitz Uitgevers, [2013]
Overige gegevens 94 pagina's - illustraties - 23 × 23 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Paleis Het Loo Nationaal Museum
ISBN 9789061094791
PPN 369390865
Rubriekscode 936.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Willem I (koning der Nederlanden) ; Willem II (koning der Nederlanden) ; Willem III (koning der Nederlanden)
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Willem I (koning)

Relaties/Serie

Cahier reeks
Boek

Cahier reeks (2012-...)

vol. dl. 10
Uitgeleend