Begeerte & moordlust
Boek

Begeerte & moordlust ([2014])/ vertaling [uit het Engels]: Karin Breuker

Stefan wil geen mensen meer doden, maar wordt door zijn broer Damon gedwongen mee te doen met diens grote plannen. Twintig jaar later hoort Stefan over een moordenaar in Londen, Jack de Ripper. Hij vermoedt dat het Damon is. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In deze bundeling van het derde en vierde deel van 'Stefans dagboeken' uit de serie 'The Vampire Diaries' (niet door de oorspronkelijke auteur geschreven) wordt voortgeborduurd op de vete tussen de beide vampierbroers waarvan de ene het goede en de andere het kwade nastreeft. Magische gebeurtenissen, bloeddorst, achtervolgingen en moord worden beschreven vanuit de ik-figuur, de meest menselijke van de twee. Het derde deel speelt zich af in het New York van de 19e eeuw waar Damon op grote schaal bedrog pleegt. Vervolgens gaat het naar het Londen van Jack the Ripper. Naast (te) veel spannende en steeds maar weer nieuwe problemen ligt het zwaartepunt op mooie meisjes en romantiek. Er wordt steeds teruggegrepen naar de vorige bundeling*. Het taalgebruik is clichématig met veel bijvoeglijk naamwoorden, uitleg en herhalingen. Hoewel weinig verrassend zal het boek zijn weg wel vinden bij de fans van de serie. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022568446 | 348 pagina's

Titel Begeerte & moordlust
Uniforme titel Begeerte en Moordlust Begeerte Moordlust
Secundaire auteur L.J. Smith ; Kevin Williamson ; Julie Plec ; Karin Breuker
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2014]
Overige gegevens 348 pagina's - 22 cm
Annotatie Op titelpagina en omslag: "Based on the novel by L.J. Smith and the TV series developed by Kevin Williamson & Julie Plec". - Omslag vermeldt tevens: "The vampire diaries" - Vertaling van: The craving & The ripper. - New York : Alloy Entertainment, (c)2011
ISBN 9789022568446
PPN 362787581
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers ; Broers ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Stefans dagboeken
Boek

Stefans dagboeken (2013-...)

vol. dl. 3-4
Uitgeleend