Winterverhalen
Boek

Winterverhalen (cop. 2012)/ Astrid Lindgren, [ill.: Els van Egeraat ... et al. ; vert. uit het Zweeds: Sydia Clark ... et al.]

Negen winterse verhalen die zich rond Kerstmis afspelen, over bekende personages als Pippi Langkous, Madieke en Michiel van de Hazelhoeve. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Een bundel met winterse verhalen uit de bekendste boeken van Astrid Lindgren. Pippi bezorgt een paar verdrietige kinderen toch een prachtig kerstfeest, Madieke en Liesbet verheugen zich op kerst en ook de kinderen van Bolderburen, Michiel van de Hazelhoeve en Lotta uit de Kabaalstraat zijn van de partij. Een bundel vol warme, vrolijke en sfeervolle verhalen, om je heerlijk uit te laten voorlezen rond de kerstboom. Voor jonge kinderen die het werk van Lindgren nog niet kennen, is deze bundel een fijne kennismaking. Met illustraties van verschillende illustratoren, sommige in zwart-wit en andere in kleur. Het is voor de herkenbaarheid voor jonge kinderen jammer dat de verhalen over Pippi Langkous door twee verschillende illustratoren zijn geïllustreerd. Eerder verscheen als verzamelbundel van Lindgren 'Feest in Villa Kakelbont' (2010)*. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021670768

Titel Winterverhalen
Auteur Astrid Lindgren
Secundaire auteur Sydia Clark ; Els van Egeraat
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2012
Overige gegevens 153 p - ill - 25 cm
Annotatie Eerder verschenen in: diverse omnibussen
ISBN 9789021670768
PPN 344494071
Genre kerstverhaal - verhalenbundel
Thematrefwoord Kerstmis ; Winter ; Dorpsleven
Taal Nederlands