Hoe overleef ik... (zonder) geluk?
Boek

Hoe overleef ik... (zonder) geluk? ([2014])/ creatief hoofdredacteur Francine Oomen, uitvoerend hoofdredacteur Jolanda Dreijklufft ; eindredacteur Annemarie de Haas ; aan dit nummer werkten mee: Lotte Aerts, Jacqueline Arnold, Petra Baan, Gerlinde de Geus, Jiami Jongejan, Evelyn Jongman, Maki, Wendy Panders, Sarah-Lotte Rietdijk, Marlies Ruijter, Deborah van der Schaaf, Ingeborg Schavemaker, Jan Paul Schutten, Rogier Veldman, Caroline Westdijk

Tijdschrift, geïnspireerd op de 'Hoe overleef ik'-boeken, over hoe je omgaat met minder leuke zaken als liefdesverdriet of de scheiding van je ouders. Met interviews, creatips, informatie, leestips en (natuurlijk) survivaltips. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

Hoe ga je om met minder leuke dingen in je leven, zoals liefdesverdriet, scheiding van je ouders of een gecrashte computer? Het eerste in 2014 verschenen nummer van het tijdschrift 'Hoe overleef ik...' gaat over het ontdekken van geluk bij een ongeluk, o.a. door positief te denken. Dit keer staat er een interview in met auteur Barbara Tammes van 'Handboek luchtkastelen bouwen voor kinderen'*. Qua thema's en stijl sluit het blad aan bij de populaire 'Hoe overleef ik'-boeken van Francine Oomen. Het richt zich vooral op meisjes en heeft allerlei rubrieken. Er staan zowel 'leerrijke' artikelen in als leuke creatips, veel boekentips en (natuurlijk) survivaltips. Het tijdschrift heeft een vrij drukke, dynamische lay-out en lijkt perfect op maat van jonge tieners gemaakt. Er is ook een bijbehorende website. Wat dit tijdschrift anders maakt dan de meeste meidentijdschriften, is dat het uitnodigt tot creatief zijn en nadenken. Uit de stukjes en interviews met verschillende jongeren spreekt ook een positieve boodschap: het is oké om te zijn wie je bent en om je eigen mening te hebben. Door de boeiende mix van een aantrekkelijke lay-out, interessante inhoud en een vlotte schrijfstijl zal het ongetwijfeld veel lezers aanspreken. Verschijnt zes keer per jaar. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 91 pagina's

Titel Hoe overleef ik... (zonder) geluk?
Uniforme titel Hoe overleef ik... geluk?
Secundaire auteur Francine Oomen ; Lotte Aerts
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Weekbladpers, [2014] - [Amsterdam] : Uitgeverij Querido B.V.
Overige gegevens 91 pagina's - illustraties - 25 cm
PPN 371519292
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geluk
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Geluk