Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Wow, zo ben jij!
Boek

Wow, zo ben jij! 3 maanden dagboek ([2013])/ tekst: Willem de Vink, illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink

Verdeeld over dertien weken worden in dit dagboek evenzovele thema's behandeld. Als leidraad hebben ze de persoonlijke liefde van God. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar; met een evangelische achtergrond.

Recensie

Dagboek voor drie maanden waarin, verdeeld over dertien weekthema's, telkens een dubbelpagina per dag wordt besteed aan een bijpassend Bijbelgedeelte. Het dagthema wordt kort ingeleid. Daarna volgt een tip, weetje, vraagje, een 'om te onthouden', een hersenkraker of 'jouw reactie'. De markante en aansprekende, niet ingekaderde, kleurenillustraties komen alle uit de eerder uitgegeven 'Tienerbijbel'* (2011) van dezelfde auteur en illustrator. Ze zorgen, samen met de fraaie vormgeving, voor een aantrekkelijk geheel. De lezer wordt zonder uitzondering aangesproken als een zeer geliefd kind van God, die in zijn ogen uiterst kostbaar en gewild is en met wie God grote plannen heeft. Door telkens de aandacht op dit aspect te richten en het bijna geheel onbenoemd laten van bijvoorbeeld zoiets als de zonde(val) en de eventuele strijd daartegen slaat de balans wel ver door naar een zonnige kijk op het christen-zijn. De handzame uitgave kan echter goede diensten bewijzen aan evangelische tieners met minderwaardigheidsgevoelens. Voor christelijke tieners (die worstelen met hun identiteit en/of hun geloof) vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086011216 | 223 pagina's

Titel Wow, zo ben jij! : 3 maanden dagboek
Auteur Willem de Vink
Secundaire auteur Arjan Wilschut
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Benjamin, [2013]
Overige gegevens 223 pagina's - illustraties - 18 cm
Annotatie Op omslag: tiener bijbel
ISBN 9789086011216
PPN 363223231
Rubriekscode 255.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbel; Dagboeken
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel