Bram Bangosaurus
Boek

Bram Bangosaurus ([2014])/ geschreven door Brian Moses, geïllustreerd door Mike Gordon ; eindredacteur: Victoria Brooker ; vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

De dinosaurus Bram Bangosaurus is bang voor vreemde geluiden en donkere schaduwen. Wat kan hij hieraan doen? Prentenboek met grappige kleurenillustraties over het omgaan met angsten. Met (lees)tips voor opvoeders. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In dit bijna vierkante prentenboek is Bram Bangosaurus bang! Bang voor het donker, bang voor vreemde geluiden, bang om zoek te raken (want dat is al eens gebeurd) én bang als iemand zegt dat er een grote gemene dinosaurus aan komt. En al geven zijn vader en moeder voorbeelden van momenten dat zij bang zijn, het maakt niet uit, Bram blijft bang! Dan heeft zijn vader een idee: als Bram bang is, moet hij aan een superheld denken. En met een speciaal woord moet hij de angst laten verdwijnen. De angst van Bram is beschouwend beschreven, waardoor enige afstand ontstaat en de kijklezer de kans krijgt zichzelf steeds de vraag te stellen 'Heb ik dat ook wel eens?'. De grote prenten zijn kleurig, vrolijk en grappig, zelfs als Bram op z'n bangst is. Ze nodigen uit tot aanwijzen en vertellen, en bieden ruimte aan een lach en een traan. Deze van oorsprong Engelstalige uitgave eindigt met een dubbele pagina met 'Tips voor ouders en leerkrachten' en een pagina met titels van andere prentenboeken over bang zijn. In dezelfde opzet verschenen ook uitgaven met andere dino's in de hoofdrol over piekeren en jaloezie*. Waardevolle uitgave over het (h)erkennen en leren omgaan met angsten en bang zijn. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020467 | 32 pagina's

Titel Bram Bangosaurus
Auteur Brain Moses
Secundaire auteur Mike Gordon ; Victoria Brooker ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : nbd biblion, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Samuel Scaredosaurus. - London : Wayland, 2013. - (Dinosaurs have feelings too)
ISBN 9789462020467
PPN 362786402
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Angsten
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Angsten