Naar de planeten en verder
Boek

Naar de planeten en verder ([2014])/ Raman Prinja , vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Jannie van der Leer & Annet Huizing

Lees over de planeten in ons zonnestelsel en het ontstaan van deze planeten. Ook komen ijsvukanen planeten rond andere sterren en leven buiten de aarde aan de orde. Met veel kleurenfoto's en proefjes. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 25/10/2024
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek ZONNESTELSEL PRIN

Recensie

Dit deel uit de reeks 'Schitterend heelal'* gaat over de planeten in ons zonnestelsel en het ontstaan van deze planeten. Ook komen ijsvulkanen, Saturnus, Pluto en de dwergen, planeten rond andere sterren en leven buiten de aarde aan de orde. De onderwerpen worden steeds per dubbele pagina besproken. De tekst staat in kleurige kaders te midden van begeleidende (o.a. paginagrote) kleurenfoto's. Er is gebruikgemaakt van verschillende lettergroottes en -typen. Moeilijke woorden staan vetgedrukt (helaas niet altijd) en worden uitgelegd in de woordenlijst. De lezer krijgt verspreid door het boek heen vier zeer eenvoudige, leuke proefjes om zelf te doen. Het boek sluit af met tien vragen met de antwoorden en een rij met feiten over bepaalde planeten. Achterin staan nog boekentips van dezelfde uitgever en enkele websites en een register. Een mooi boek, dat voor de meeste kinderen te snel door de materie gaat en waarvan het taalgebruik lastig is voor de jonge lezer. Wel geschikt voor kinderen die een uitdaging zoeken en/of al enige voorkennis hebben. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750488 | 32 pagina's

Titel Naar de planeten en verder
Auteur Raman Prinja
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: To the planets and beyond. - London : QED Publishing, 2012. - (The universe rocks)
ISBN 9789461750488
PPN 370115740
Rubriekscode 552.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zonnestelsel
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Zonnestelsel

Relaties/Serie

Schitterend heelal
Boek

Schitterend heelal (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Raman Prinja