Sterren en het stof waaruit wij bestaan
Boek

Sterren en het stof waaruit wij bestaan ([2014])/ Raman Prinja; vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer, eindredactie: Jannie van der Leer & Annet Huizing

Ontdek hoe sterren geboren worden, hoe ze licht geven en wat er met ze gebeurt als ze sterven. Met veel kleurenfoto's en proefjes. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 07/10/2024
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek STERREN PRIN

Recensie

Informatief boek in de serie 'Schitterend heelal'*, waarin de sterren centraal staan en dan vooral rond vragen als hoe ze geboren worden, hoe ze licht geven en wat er met ze gebeurt als ze sterven. De informatie wordt gegeven in kleine blokken die verdeeld staan over bladzijdes met een sterrenhemel als achtergrond. Deze korte teksten gaan uit van wetenschappelijke verklaringen en zijn daardoor niet altijd even makkelijk te lezen. De inhoud van de informatie inclusief de foto's van ons zonnestelsel voegen nauwelijks iets toe ten opzichte van de vele boeken die over dit onderwerp voor een jeugdige doelgroep in de afgelopen jaren al zijn verschenen, maar de fraaie vormgeving maakt veel goed. De proefjes voegen wel iets toe, maar zijn soms vrij knullig van aard (o.a. bedenk de naam van een ster). Achterin staan nog wat vragen en antwoorden over sterren, verwijzingen naar boeken van de uitgever, websites en een verklarende woordenlijst. Met name geschikt voor kinderen die een uitdaging zoeken en/of al enige voorkennis hebben. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750471 | 32 pagina's

Titel Sterren en het stof waaruit wij bestaan
Auteur Raman Prinja
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Stars and the dust that made us. - London : QED Publishing, 2012. - (The universe rocks)
ISBN 9789461750471
PPN 370115732
Rubriekscode 552.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sterren (heelal)
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Sterren

Relaties/Serie

Schitterend heelal
Boek

Schitterend heelal (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Raman Prinja