Toevlucht & Gedwongen
Boek

Toevlucht & Gedwongen ([2014])/ vertaling [uit het Engels]: Karin Breuker

Stefan en zijn broer Damon zijn in het Londen van 1888. De stad wordt geteisterd door de nietsontziende, machtige vampier Samuel, die zich voordoet als een weldoener en het heeft gemunt op de broers. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Bundeling van het vijfde en zesde deel uit de serie 'Stefans dagboeken'*, gebaseerd op de 'Vampire diaries', over twee vampierbroers die, hoewel elkaars rivalen, elkaar toch nodig hebben. Stefan, de dagboekschrijver, laat het Londen zien van 1888 dat geteisterd wordt door de nietsontziende, machtige vampier Samuel, die zich voordoet als een weldoener en het heeft gemunt op de broers. Ondanks slimme en moeilijke pogingen lukt het de broers niet om Samuel te verslaan en hebben ze ten slotte de hulp van heksen nodig. Alleen de grootste fans van de serie zullen met ieder nieuw, onwaarschijnlijk avontuur kunnen meeleven. Het boek wijkt in niets af van de vorige delen, die eigenlijk wel gelezen moeten zijn om dit deel te kunnen volgen. De auteur (niet de oorspronkelijke auteur van 'Vampire diaries') legt veel uit en herhaalt zichzelf. Het taalgebruik is clichématig met veel bijvoeglijk naamwoorden en veel dialoog. Volle bladspiegel. De serie wordt op televisie uitgezonden op Net5. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022569764 | 333 pagina's

Titel Toevlucht & Gedwongen
Uniforme titel Toevlucht en Gedwongen Toevlucht Gedwongen
Secundaire auteur L.J. Smith ; Kevin Williamson ; Julie Plec ; Karin Breuker
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2014]
Overige gegevens 333 pagina's - 22 cm
Annotatie Op titelpagina en omslag: "Based on the novel by L.J. Smith and the TV series developed by Kevin Williamson & Julie Plec". - Omslag vermeldt tevens: "The vampire diaries" - Vertaling van: The asylum & Compelled. - New York : Alloy Entertainmen, (c)2012. - (Stefan's diaries)
ISBN 9789022569764
PPN 369847121
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers ; Broers ; Heksen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Stefans dagboeken
Boek

Stefans dagboeken (2013-...)

vol. dl. 5-6
Uitgeleend