Mees Kees op kamp
Blu-ray

Mees Kees op kamp ([2014])/ [cast] Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, regie Barbara Bredero

De groep van mees Kees gaat op werkweek. Directeur Dreus gaat door haar rug, dus blijven mees Kees en de kinderen alleen achter. Dat vinden ze helemaal niet erg! Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Tweede film over 'Mees Kees', gebaseerd op de populaire boeken van Mirjam Oldenhave en opnieuw geregisseerd door Barbara Bredero. In de hoofdrollen zien we Willem Voogd en Sanne Wallis de Vries terug. Kees is pas negentien jaar oud, is nog voor meester aan het leren en werkt als invaller in groep 6B. Met zijn klas gaat hij 'op kamp' in de duinen, maar de strenge schooldirecteur Dreus wil dat het een leerzame en goed georganiseerde werkweek wordt. Wanneer zij door haar rug gaat, staat Kees er alleen voor. Tobias, Sep en de andere kinderen proberen hem zo goed mogelijk te helpen, maar toch gaat er het één en ander mis... Dana Linssen (NRC 11-12-'13): '(...) alles wat al bekend is wordt nog wat dikker aangezet. (...)' Pauline Kleijer (Volkskrant 12-12-'13): '(...) een rechttoe rechtaan verteld drama, met soms wat karikaturale personages en stramme dialogen. Die houterigheid heeft ook zo zijn charmes. (...) Het is knap hoe Mees Kees op kamp in al zijn eenvoud ook weet te ontroeren. (...)' De film kreeg de status 'Platina Film' (400.000 bezoekers). Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8713045240684

Titel Mees Kees op kamp
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Barbara Bredero ; Willem Voogd ; Sanne Wallis de Vries ; Mirjam Oldenhave
Type materiaal Blu-ray
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One, [2014]
Overige gegevens 1 blu-ray (78 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Nederlands gesproken. - Gebaseerd op de boeken van Mirjam Oldenhave - Videoversie van de film: Nederland, 2013
ISBN 8713045240684
PPN 371309638
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Werkweken (onderwijs)
Taal Nederlands