Disney voor jongens
Boek

Disney voor jongens drie verhalen ([2013])/ vertaald [uit het Engels]

De verhalen Monster en co, Cars en Planes uit de Disney/Pixar-films worden naverteld. Met verhaal, stemmen en muziek uit de films op cd en grote Disney-illustraties in kleur. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Dit boek bevat drie bekende Disneyverhalen: Monsters en Co, Cars en Planes. De sterk ingekorte verhalen zijn gebaseerd op de bekende Disney/Pixar-films, en eigenlijk alleen herkenbaar als je de films gezien hebt. Is dat niet het geval, dan wordt de lezer overspoeld door de actie en de vaart van de verhalen en de vele Engelstalige namen. Daarnaast het veel te moeilijke taalgebruik, de tekst geschreven in de verleden tijd en de door elkaar lopende verhaallijnen. De verhalen zijn ruim voorzien van illustraties uit de films. Al met al niet gemakkelijk om zelf te lezen. Misschien is dat de reden dat er een cd wordt bijgeleverd, die bedoeld is als meelees-cd, maar om mee te lezen is het leestempo te hoog. Blijft over het luisteren naar de cd, met daarop naast de verteller de stemmen (van o.a. Kasper van Kooten, Nelly Frijda en Frans van Deursen) en de muziek uit de films. In dezelfde opzet verscheen 'Disney voor meisjes'*. Ondanks al deze minpunten blijven dit soort boeken erg populair. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047608561 | 92 pagina's

Titel Disney voor jongens : drie verhalen
Uniforme titel Voor jongens Monsters en co. Cars 2 Planes
Instelling /Pixar Animation Studio's
Secundaire auteur Fred Butter ; Hanneke van Bogget ; Ellie O'Ryan ; Walt Disney
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, [2013]
Overige gegevens 92 pagina's - illustraties - 22 × 22 cm - cd
Annotatie Bevat: Monsters en co. : lees & luisterboek / Disney, Pixar ; verteller Fred Butter ; vertaler Hanneke van Bogget. Cars 2 : lees & luisterboek / Disney, Pixar ; verteller: Huub Dikstaal ; vertaling filmfragmenten: Chase Wheeler ; vertaling vertelstem: Adrienne Hak. Planes : lees & luisterboek / verteller: Huub Dikstaal ; bewerkt door: Ellie O'Ryan ; vertaling vertelstem: Adrienne Hak
ISBN 9789047608561
PPN 320494535
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Auto's ; Vliegtuigen ; Monsters
Taal Nederlands