Het wonderbaarlijke verhaal van Pippa Poezenoortjes
Boek

Het wonderbaarlijke verhaal van Pippa Poezenoortjes ([2014])/ Martine Glaser, met illustraties van Eline van Lindenhuizen

Pippa heeft heel zachte oren. Op een dag zijn ze verdwenen! Pippa pakt haar fiets en gaat op zoek. Ze beleeft allerlei spannende avonturen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Pippa is een klein meisje met heel zachte oortjes. Op een dag zijn opeens haar oren verdwenen! Pippa pakt haar fiets en gaat op zoek naar haar twee oortjes. Ze belandt in een donker bos, waar een oude man woont die alleen een hoofd heeft. Deze Witje de tovenaar geeft haar vijf wonderpilletjes mee om haar op haar zoektocht te helpen. Ze komt in aanraking met de walvisjacht en een giftige slang. Ook leert ze kunstenaar Leonardo kennen. Zal ze ooit ergens haar oren vinden? Een heerlijk leesboek, dat leest als een sprookje, in vlot taalgebruik. De opbouw is goed overdacht, waarbij het verhaal in elk hoofdstuk een onvoorspelbare wending neemt naar de climax toe. Door alle belevenissen verandert Pippa van een kattig haantje-de-voorste in een lief hulpvaardig meisje. En dat is tegelijkertijd ook de positieve boodschap van de auteur: stap voor stap wordt iedereen meer zichzelf. De zwart-witillustraties zijn zacht en vriendelijk, en onderstrepen de sfeer van het verhaal. Een fantasierijk voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044820782 | 249 pagina's

Titel Het wonderbaarlijke verhaal van Pippa Poezenoortjes
Auteur Martine Glaser
Secundaire auteur Eline van Lindenhuizen
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, [2014]
Overige gegevens 249 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789044820782
PPN 362837090
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Zoektochten
Taal Nederlands