Eentje meer
Boek

Eentje meer ([2014])/ [tekst] Yvonne Hergane, [illustraties] Christiane Pieper ; vertaald [uit het Duits] door Bette Westera

Een jongetje springt in het zwembad. Dan springt er eentje bij. Ze spelen met zand, rennen rond en steeds komt er een jongetje bij. Tel je mee? Oblong hardkartonnen prentenboek met stoere, cartoonachtige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Plons! Daar springt een jongetje het zwembad in. En plons! Daar hopt er nog eentje bij. Terwijl de deugnieten spetteren en spelen en snoepen en slapen, komt er steeds een nieuw vriendje aangelopen. Dat is de insteek van schrijfster Yvonne Hergane en illustratrice Christiane Pieper in deze oblong uitgave. Het resultaat is een grappig stapelverhaal, dat jonge lezers onnadrukkelijk tot tien leert tellen - en ondertussen aanzet om de verschillende knaapjes met elkaar te vergelijken. De door Bette Westera vertaalde, soepel rijmende tekst is minimalistisch, maar het vrolijke beeld compenseert dat. Op elke rechterpagina eindigt de korte tekst met '...eentje meer'. De cartooneske tekeningen doen denken aan de karakters uit de 'Peanuts'-reeks van Charles M. Schulz. De oorspronkelijke Duitse versie van dit geestige hardkartonnen boekje werd genomineerd voor de Deutschen Jugendliteraturpreis 2012. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025755959

Titel Eentje meer
Auteur Yvonne Hergane
Secundaire auteur Christiane Pieper ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave [Haarlem] : Gottmer, [2014]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - illustraties - 18 × 23 cm
Annotatie Vertaling van: Einer mehr. - Wuppertal : Peter Hammer Verlag GmbH, (c)2011
ISBN 9789025755959
PPN 369510925
Thematrefwoord Tellen ; Buiten spelen (werkwoord) ; Rijmvertellingen ; Stapelverhalen
Taal Nederlands