Hoe werkt dat?
Boek

Hoe werkt dat? experimenten en proefjes voor jonge wetenschappers ([2014])/ concept: Uitgeverij Libre B.V., foto's en illustraties: Shutterstock.com, Linda Hollander-Aldershof

Hoe stapel je knikkers? Hoe schrijf je in spiegelbeeld? 25 proefjes worden stap voor stap uitlegd. Met uitleg van hoe het werkt en kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Recensie

Jonge professors opgelet! In dit boek vind je antwoord op tal van leuke en interessante vragen, soms door experimenten. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een blikje kunt laten bewegen zonder het aan te raken? Hoe je een gekookt ei in een fles kunt krijgen? Of hoe je knikkers kunt stapelen? Vijfentwintig proefjes worden, in een aantrekkelijke en kleurrijke lay-out, in woord en beeld beschreven. Hierbij staat vermeld wat de benodigdheden zijn (Wat heb je nodig?), wordt stapsgewijs de werkwijze uitgelegd en vinden we een verklaring (Hoe werkt dat?). Het taalgebruik van de proefjes zelf is eenvoudig, maar de (natuurkundige) uitleg is wat moeilijker. Soms is het lettertype wat klein. De lay-out is een mix van o.a. blokken in heldere kleuren en grote, ongekaderde kleurenfoto's, die zorgt voor een een frisse en vrolijke uitstraling. De proefjes worden goed ondersteund door kleurenfoto's, waarop ook, soms wel erg jonge, kinderen in actie te zien zijn. Zeer leerzame en uitdagende uitgave met een duidelijke inhoudsopgave, die kinderen uit de hogere groepen van de basisschool zelf natuurwetenschappelijke zaken laat ontdekken. Hier en daar is toezicht van een volwassene nodig. Geschikt voor stoere jongens of meiden die houden van leren door te doen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789079758746 | 27 pagina's

Titel Hoe werkt dat? : experimenten en proefjes voor jonge wetenschappers
Type materiaal Boek
Uitgave [Leeuwarden] : Uitgeverij Libre, [2014]
Overige gegevens 27 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789079758746
PPN 371287375
Rubriekscode 507
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; Experimenten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Experimenten