De zoo
Boek

De zoo ([2014])/ illustraties: Simona Dimitri, tekst: Anna Milbourne

Kijk welke dieren in de dierentuin leven en wat ze er doen. Met dunkartonnen bladzijden, paginagrote kleurenillustraties met veel details en flapjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Wie slingert daar aan de autoband? Wie neemt er een verfrissende douche? Wie slaapt daar in de stal en wie spettert er in het water? Dit prachtige boekje met dun kartonnen bladzijden, doorkijkjes en uitvouwflapjes leert ons welke dieren er allemaal in de dierentuin wonen en wat ze er doen. De stevige pagina's bevatten alle een mooie, kleurrijke en vrij gedetailleerde illustratie die vaak ook een dubbele pagina beslaat. In de bladvullende prenten staat de tekst in een vrij klein lettertype. Soms bestaat deze slechts uit losse woorden, soms uit enkele leerzame en informatieve zinnen. De uitgave is mooi vertaald uit het Engels, maar bevat wel een aantal typisch Vlaamse woorden zoals 'de zoo'. Maakt deel uit van de serie 'Flip flap'*. Er is enorm veel te zien in dit boekje; de flapjes en doorkijkjes zijn wel kwetsbaar maar maken het voor kinderen ook spannend en interessanter. Regelmatig wordt ook een vraag aan de kijker/lezer gesteld. Goed te gebruiken op school en thuis. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781409574644

Titel De zoo
Auteur Anna Milbourne
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2014]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling uit het Engels - Vertaling van: The zoo. - London : Usborne Publishing, copyright 2013. - (Peep inside)
ISBN 9781409574644
PPN 371262992
Rubriekscode 592.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dierentuinen; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dierentuinen

Relaties/Serie

Kijk binnen in
Boek

Kijk binnen in (2014-...)

vol.
Uitgeleend