Het grote paardenboek
Boek

Het grote paardenboek alles wat je moet weten over paarden! ([2013])/ auteur: John Woodward, advies: Kim Bryan ; vertaling [uit het Engels]: Versis ; bewerking NL: Ingrid Koops ; redactie: Kathleen Van Steenwinkel

Allerlei aspecten van paarden komen aan bod, vanaf de eerste paarden tot de verschillende rassen, de paardensport tot het gedrag van paarden. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Vrij allround boek over paarden, vanaf de oorsprong van de paardachtigen tot de huidige verschillende rassen en soorten. In zes hoofdstukken komen achtereenvolgens aan bod: de eerste paarden, populaire pony's, werkpaarden, showpaarden, sportpaarden en het houden van een pony. Per twee bladzijden wordt het onderwerp belicht. Dit gebeurt via een inleidende tekst, verschillende kleurenfoto's en soms een tekening met begeleidende teksten. De gegeven informatie is vrij beknopt. Het taalgebruik is vrij volwassen, met soms ook lange zinnen. Bij de paardenrassen is het paard groot afgebeeld in het midden van een dubbele pagina en worden zijn raskenmerken aangegeven in korte zinnen of trefwoorden. Ook zijn historische en mythologische verhalen waarin een paard de hoofdrol speelt, opgenomen. Het boek kenmerkt zich door de vele, zeer verzorgde kleurenfoto's en illustraties. De tekst geeft veel originele informatie, maar is ondergeschikt aan het beeldende materiaal. Hier en daar staat een vertaalfout of is een zin niet vertaald. Een register en verklarende woordenlijst ontsluiten de tekst. Dit zeer verzorgde grote kijk- en weetjesboek (bijna A4-formaat) zal paardenliefhebbers vanaf ca. 13 jaar zeker aanspreken.

Specificaties

Nederlands | 9789059240094 | 160 pagina's

Titel Het grote paardenboek : alles wat je moet weten over paarden!
Auteur John Woodward
Secundaire auteur Kim Bryan ; Ingrid Koops ; Kathleen Van Steenwinkel
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, [2013]
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties, kaarten - 29 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: Treasury of horses. - London : Dorling Kindersley Limited, copyright 2012
ISBN 9789059240094
PPN 370801466
Rubriekscode 618.41
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paarden ; Pony's
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paarden