Grensland
Boek

Grensland roman ([2014])/ Raymond Williams, vertaald [uit het Engels] door Gerbrand Bakker ; met nawoorden van de vertaler en Dai Smith

Als een man naar zijn geboortestreek in het overgangsgebied tussen Wales en Engeland terugkeert, overdenkt hij zijn jeugd daar.

Recensie

Grensland (Border Country) is het overgangsgebied tussen Wales en Engeland. Tevens is het een metafoor voor de jeugd van de hoofdpersoon en het heden. De sterk autobiografische roman vertelt de geschiedenis van een jongeman Matthew, die Wales verruilt voor London om daar te gaan werken. Tot hij plots wordt weggeroepen omdat zijn vader ernstig ziek is. Zijn tocht door Wales en het verblijf daar en de confrontatie met oude bekenden laat hem zijn jeugd weer herbeleven. In feite is het boek een ode aan de immer herhaalde zoektocht naar de verloren tijd en het zoeken naar identiteit. Het is een echt literair werk, geschreven met compassie voor alle hoofdpersonages. Ingrijpende veranderingen vinden plaats als gevolg van de modernisering en de vooruitgang. Dat we als mensen steeds blijven zoeken naar een 'thuis' wordt op een voortreffelijke en humane manier verteld. Geschreven in een elegante en soepele stijl en de karakters worden sterk uitgewerkt. Met twee informatieve nawoorden. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789059364776 | 351 pagina's

Titel Grensland : roman
Auteur Raymond Williams
Secundaire auteur Gerbrand Bakker ; Dai Smith
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cossee, [2014]
Overige gegevens 351 pagina's - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Border country. - London : Chatto and Windus, 1960
ISBN 9789059364776
PPN 369424611
Thematrefwoord Wales ; Jeugdervaringen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Cossee century
Boek

Cossee century (2008-...)

vol.
Uitgeleend